De taal van het leven

Taal is een geweldig communicatiemiddel. Over de hele wereld bestaan er zo’n 7000 verschillende talen. In de meeste gevallen gebruiken we spreektaal. De letters hebben op zichzelf geen betekenis, maar samen vormen ze een woord en deze geven wij betekenis en kunnen veel invloed hebben. Ze kunnen ons zelfs als we dat toelaten slecht of goed laten voelen. Uit onderzoek is gebleken dat de inhoud van woorden, maar voor 7% meetelt. De toon van de stem voor 38% en je gezichtsuitdrukking en lichaamstaal voor 55%. De intentie, de energie die erachter steekt, heeft dus heel veel kracht en macht.

De energie die erachter steekt? Yep!

Alles is energie: jij, ik, je buurman, wat we waarnemen, wat we niet waarnemen, wat we horen, wat we denken, wat we zien en wat we voelen. Het zijn allemaal trillingen, deze trillingen komen van een impuls en elke trilling heeft weer een frequentie. Alles in jou en om jou heen is een uitwisseling van energie.

Zelfs gedachten zijn energie. Wanneer jij een negatieve gedachte over iemand hebt, lijkt dat zomaar een gedachte. Maar wat je eigenlijk doet is negatieve energie jouw lichaam insturen, wat weer invloed heeft op al jouw cellen. Alles is dus energie en heeft invloed op elkaar (communicatie).

Ben jij je bewust van het effect dat jij op jezelf hebt en op anderen?

Hoe communiceer jij? Heb jij er wel eens bij stilgestaan dat er in jou een bron van energie huist? Deze bron wordt ook wel de geest genoemd, in het Engels, spirit. Vandaar het woord spiritualiteit. Geest (spirit) in de dualiteit. En dan naar welke luister jij? Die van het Ego of de Bron.

Als we stil zijn, kunnen we ons bewust worden van onze gedachten en onze innerlijke stem. Jouw ego mind wil hier helemaal niks van weten en vindt het heerlijk als je hoofd lekker druk is. Veel praten, veel doen, om uiteindelijk te vergeten waar het echt om gaat.

Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat er iets mis is met geven. Geven is prachtig. Het leven begint met geven, maar het geven moet wel congruent zijn aan jouw innerlijk gevoel.

Zogenaamde hooggevoelige mensen voelen zich in veel gevallen energetisch leeg getrokken. Ze voelen zich letterlijk leeggezogen. Ze hebben teveel gegeven. Je hoort zelfs hulpverleners en behandelaars zeggen dat (niet allemaal gelukkig) het ze zoveel energie kost. Sorry, maar ik geloof hier niet in. Als jij jezelf leeg getrokken voelt door de ander, is er iets in jou dat om heling vraagt.

Leven vanuit de bron

Tegenwoordig is mediteren hot en staat social media er vol van. Wil je erbij horen, dan moet je mediteren. Wat we nu veel zien is dat de rust en focus die er ontstaat door stil te zijn, gebruikt wordt om bijvoorbeeld te manifesteren en de toekomst te sturen. Het lijkt mooi, maar is een valkuil van het ego die je eigenlijk weer het bos in stuurt en jou het gevoel geeft van heel veel moeten en er uiteindelijk voor zorgt dat je in rondjes blijft lopen. Als we echt stil zijn en luisteren, dan hoeven en moeten we helemaal niks en dansen we als het ware met en door het leven heen. Het is de taal van het echte leven, van de Bron waar je dan mee spreekt. Deze heeft geen vragen en verwacht geen antwoorden. Deze hoopt alleen dat we luisteren. Luister jij?

Wil je nou meer weten over hoe je dan kan luisteren. We hebben in leven vanuit de Bron een geweldige oefening en challenge.

Een greep uit onze andere blogs

NEWBFF - Blog - Tamara - trauma - en - heling

Trauma en heling

Na de diagnose van PMR realiseerde ik me dat ondanks mijn eerdere inspanningen voor traumaverwerking, vergeving en loslaten, mijn ziekte me dwingt om diepere lagen van afwijzing, schuld en veiligheid te verkennen en te accepteren zonder oordeel.

Lees verder »
NEWBFF - blog - Tamara Hillebrandt - ik - en - spierreuma

Ik en spierreuma

Ik en spierreuma: een diagnose die ik dus nooit had verwacht. Ik betreed een wereld die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Hoe kan dit gebeuren?

Lees verder »